Willem Barth

WillemBarthWillem Barth klinkt als muziek in de oren met Bella Bella Signorita en alle mooie meiden.

Willem Barth boeken?

Wilt u Willem Barth boeken voor een optreden? Of wilt u meer informatie ontvangen betreffende de mogelijkheden en de kosten voor een optreden van Willem Barth?

Neem dan contact met ons op via info@eventonizer.nl of bel direct  040 – 2070233

BIOGRAFIE

Liefhebbers van het betere Nederlandstalige lied kennen Willem Barth allang. De zanger uit Doetinchem heeft zich met zijn eigen stijl, warme stemgeluid en onderscheidende repertoire de afgelopen jaren behoorlijk in de kijker gespeeld. Het album Gevoel Van Liefde, met daarop de hits Ik Wil Een Beetje Dit en Als Ik ’T Doe, is een nieuwe stap in de carrière van de sympathieke zanger.

Gevoel Van Liefde is het eerste album dat Willem Barth uitbrengt bij CNR Music, maar de zanger gaat al flink wat jaartjes mee. Barth werd ontdekt door John Spencer en brak in 2009 landelijk door met de hitsingle Aan Alle Mooie Meiden. Ook met nummers als Bella Bella Signorina, Lieve Heer Heb Medelij en Als Men Een Drankje Naar Jou Zou Vernoemen wist hij in rap tempo uit te groeien tot een van de smaakmakers binnen het volkse segment. In 2011 tekende Willem Barth bij CNR Entertainment. “Ik ben een perfectionist die altijd het beste in zichzelf naar boven wil halen”, zo stelt de zanger. “Ik ben heel blij dat ik een platenmaatschappij achter me heb staan die me in staat stelt het allerbeste uit mezelf te halen. De vijftien nummers op Gevoel Van Liefde zijn lang niet allemaal typische Willem Barth nummers. Bewust niet, ik wil laten zien dat ik een veelzijdig zanger ben.”

Op het album staan zowel vrolijke meezingers zoals de uptempo hits Ik Wil Een Beetje Dit en Als Ik ’T Doe, maar ook meer ingetogen volkse, naar levenslied neigende nummers, zoals Is Er Een Ander, het fraaie Uit Jouw Mond en het sfeervolle Gevoel van Liefde.
“Ik zoek de verbreding op, zodat de fans van liedjes als Aan Alle Mooie Meiden en Bella Bella Signorina iets van hun gading kunnen vinden, maar dat ik er ook andere liefhebbers van Nederlandstalig repertoire mee kan aanspreken.” Om die verbreding te vinden is Willem Barth de samenwerking aangegaan met producersteam Emile Hartkamp en Norus Padidar, dat eerder werkte met onder meer Jannes, Peter Beense en Grad Damen. In hun Goldstar studio kwam het gros van het album tot stand. “Emile en Norus zijn mannen met hart voor muziek, die precies weten wat wel of niet werkt voor een bepaalde artiest. Ik heb altijd al met hen willen werken.” De samenwerking was enorm vruchtbaar. Het gebruik van live
muzikanten tijdens de opnames geeft het eindresultaat van het album Gevoel Van Liefde een extra laag mee. “Tijdens de opnames steeg ik boven mezelf uit”, aldus Barth. “Ik ben daarbij tot het uiterste gegaan. Vond iedereen een opname mooi, maar voelde ik dat het beter kon, dan wilde ik het nogmaals doen. Net zo lang tot ik echt het allerbeste resultaat dat ik in me had bereikt had. Zo ben ik nu eenmaal, zo’n opname gaat tot in de eeuwigheid mee. Dan moet ‘ie ook helemaal perfect zijn.”

Barth is blij met de vijftien tracks op het album en kan niet wachten om er de bühne mee op te gaan. “De liedjes voelen allemaal enorm goed aan, ik kan er echt iets mee in het land. Ik ben enorm dankbaar dat ik zowel door mijn nieuwe platenmaatschappij als door Emile en Norus muzikaal erg vrij gelaten ben. Ik mocht me enorm met de repertoirekeuze bemoeien en ben zelf met flink wat ideeën gekomen. Gevoel Van Liefde is daardoor een album geworden waar ik van begin tot eind trots op ben. Een album dat helemaal bij me past en ‘het Willem Barth’ geluid enorm ontwikkelt. Al mijn albums hebben me tot nu toe steeds een stapje verder gebracht. Met Gevoel Van Liefde heb ik het idee dat ik geen stapje, maar een enorme stap maak.”