Monique Smit

Monique SmitVolendamse zangeres en presentatrice bekend van “Wild “en “Blijf je vanavond”.

Monique Smit boeken?

Wilt u Monique Smit boeken voor een optreden? Of wilt u meer informatie ontvangen betreffende de mogelijkheden en de kosten voor een optreden van Monique Smit?

Neem dan contact met ons op via info@eventonizer.nl of bel direct  040 – 2070233

BIOGRAFIE

Twee jaar geleden maakte Monique Smit haar succesvolle albumdebuut met “Stel Je Voor”, dat maar liefst vier hits bevatte: “Wild”, “Blijf Je Vanavond Bij Mij”, “Vrouwenalfabet” en “Stel Je Voor”. Nu, twee jaar later, komt de inmiddels 21-jarige Volendamse met haar tweede album, met daarop 13 speelse liedjes over liefde, vriendschap en feesten.

Voor dit album werkte Monique samen met producer Edwin de Groot, die verantwoordelijk is voor hits van o.a. Jeroen van der Boom en Yes-R. De twee leerden elkaar kennen tijdens de Jan Smit Komt Naar Je Toe Tour, waar Monique het voorprogramma verzorgde en Edwin in de achtergrondband zat. ‘We hadden leuk contact en hebben veel gepraat over wat ik wilde met mijn muziek. We hebben verschillende dingen uitgeprobeerd en dit album is het resultaat daarvan’, aldus Monique. De meeste liedjes zijn door Edwin geschreven, maar er zijn ook bijdragen van Jan Dulles (3JS), JW Roy, Jochem Fluitsma en Eric van Tijn.

De eerste kennismaking met het album is het vrolijke “Feest Voor Twee”, dat op 7 mei op single verschijnt. Het zomerse liedje met het pakkende refrein zal het vooral heel goed doen op de diverse piratenfeesten in het land waar Monique een graag geziene gaste is. Een nummer als “Vlinder” daarentegen, laat een meer serieuze kant van de blonde zangeres zien. Een kant die op haar vorige album nog niet zo naar voren kwam.

Toch is het vooral luchtige vrolijkheid die naar voren komt op het album, met goede reden aldus Monique: ‘Ik was heel erg verliefd tijdens de opnames.’ Dat hoor je terug in liedjes als “Een Lange Nacht”, “Alles Draait Om Jou”, “Ik Wil Alleen Bij Jou Zijn” (met blazers!) en het reggaeachtige “Maak Je Move”. Een grappige uitzondering op dat thema is “Pak Me Dan Als Je Kan” dat gaat over Moniques trots: haar nieuwe auto. ‘Dat leek me een leuk onderwerp. Het is weer eens wat anders!’

Sinds haar doorbraak met debuutsingle “Wild” gaat het heel goed met de carrière van Monique. Ze treedt op in het hele land voor een publiek van jong tot oud, presenteert inmiddels 2,5 jaar de Kids Top 20 en is nu ook VJ van het muziekprogramma Wild Van Muziek van het digitale TV-kanaal Sterren.nl. In twee jaar tijd is Monique van een onzekere debutante uitgegroeid tot een volleerde professional, zowel als presentatrice als zangeres en performer. ‘Toen ik begon werd ik op allerlei vlakken voor de leeuwen geworpen. Niemand heeft me ooit verteld wat ik moest doen en hoe. Ik moest vanzelf ontdekken wat goed werkte. Ik had mijn stem nog niet onder controle en wist niet hoe je met publiek om moest gaan. Ik had gewoon trillende kaken van de zenuwen voor ik op moest. Nu voelt het juist lekker, ben ik totaal ontspannen. Dat komt puur door de ervaring die ik heb opgedaan met optredens in het land en mijn presentatiewerk.’

De lange koude winter is voorbij, hoog tijd voor Nederlandstalige pop met een hoog meezinggehalte. Daar voldoet het nieuwe album van Monique Smit op alle fronten aan.