Monique Smit in blijde verwachting

Geschreven door Harold op . Geplaatst in Nieuws

monique smitMONIQUE SMIT IS IN VERWACHTING VAN EERSTE KINDJE

Monique Smit is in verwachting en al ruim “de drie maanden” gepasseerd. Dat vertelt ze jubelend aan Shownieuws: “Ik voel me nu helemaal fantastisch! Ik heb wel last gehad van de bekende kwaaltjes, maar die neem je maar voor lief. Ik moet zeggen: nu dat allemaal over is ben je dat ook zo weer vergeten.”

Geheim
“We hebben het zo lang geheim weten te houden; we zitten nu op de bank met een glimlach van oor tot oor. Op een gegeven moment vertel je het natuurlijk wel aan je schoonouders, je ouders en aan mijn zus en zij moesten allemaal huilen, ze waren zo blij. Ik wilde eerst die drie maanden voorbij zijn, of in ieder geval ruim. Ik wilde het zo laat mogelijk vertellen.”

Sjaal
“Als we een echo gingen maken, deed ik een sjaal om mijn gezicht en een muts op. We mochten in het ziekenhuis op een gegeven moment in een apart kamertje zitten wachten [vanwege haar bekendheid]. Ik zit natuurlijk ook middenin de repetities van Twee Kleine Kleutertjes en ik liep elke keer weg als ik me niet goed voelde, dus ze dachten: ze heeft wel heel lang griep. Maar nu komt dus de aap uit de mouw..!”

Zomerkindje
Nog een half jaartje wachten dus: “Het wordt een zomerkindje. Het zal ergens in augustus zijn!” Dus Monqiue heeft nog ruim de tijd, want: “Ik ben nog niet bezig met babykamer. Ik was bang dat ik gespot zou worden…”

Verrassing voor Jan
Broer Jan wist niet wat hij hoorde: “We hadden filmpje gemaakt van de echo en toen zag hij Jenny in beeld. Die zei: “Hallo Ome Jan.” En hij zei: “O, ik word weer oom van Jenny, die krijgt een derde kindje.”

We lieten toen expres de echo nog even lopen en toen ging het filmpje door naar mij en toen zag hij mij daar liggen… Dus hij had echt zoiets van: “WAAAAAAAAAAT?!” Dat was echt een verrassing voor hem.

Mag ik het nu vertellen?
Monique’s vriend Martijn Molleman heeft al Milan, zijn zoontje uit een eerdere relatie. Monique en Martijn zijn sinds een jaar samen. De twee werden aan elkaar voorgesteld door Nick Schilder.

“Milan is vijf jaar en hij was ontzettend blij. Toen lieten we een filmpje zien van de echo en dan zie je de baby bewegen en hoorde je het hartje kloppen. Hij zat echt met open mond.. Echt van: “Oooooo, echt? Mag ik het nu vertellen?” Hij ging gelijk de volgende dag naar de juf toe om het te vertellen. Nu hebben we gezegd dat hij het aan iedereen mag vertellen. Hij kan niet wachten; hij wil graag een broertje.

Gewend aan moederrol
“Omdat Martijn overdag aan het werk is, komt het grootste deel van de zorg voor Milan op mij neer. ‘s Morgens breng ik hem naar school en aan het eind van de dag sta ik weer op het schoolplein om hem op te halen”, vertelt Monique aan Story.

“Ik ben altijd gek op kinderen geweest. Oppassen op de kinderen van Jan of mijn zus Jenny vind ik altijd fantastisch. En nu heb ik een kindje thuis. Maar het is niet zo dat ik snel moeder wil worden. Ik ben pas 25 en hoe gek ik ook op Martijn ben, ik vind het ook heerlijk om alleen met hém te zijn. Ik wil eerst nog van ons samen genieten. Later zullen er echt wel kindjes komen. Door Milan zie ik hoe Martijn als vader is en daardoor weet ik hoe leuk het zal zijn als wij samen kinderen hebben.”

Bron: SBS shownieuws