Koos Alberts

Koos AlbertsVoor een rondje Hollands zit je bij Koos Alberts eerste rang.

Koos Alberts boeken?

Wilt u Koos Alberts boeken voor een optreden? Of wilt u meer informatie ontvangen betreffende de mogelijkheden en de kosten voor een optreden van Koos Alberts?

Neem dan contact met ons op via info@eventonizer.nl of bel direct  040 – 2070233

BIOGRAFIE

Rondje Hollands
“Ik verscheurde je foto” is inmiddels een klassieker in de wereld van de smartlap. Maar inmiddels heeft Koos Alberts zo’n uitgebreid repertoire aan hits op zijn naam staan, dat hij met gemak een avondvullend rondje hollands zou kunnen verzorgen. Krakers als “Gisteren heeft zij mij verlaten” en “Waarom ben ik met Kerstmis zo alleen” waren bijvoorbeeld zo succesvol dat Koos in december 1984 in de Top 10 van de Nationale Hitparade was vertegenwoordigd met drie hitsingles.

Ongeluk
Koos Alberts wist het succes schijnbaar moeiteloos voort te zetten, totdat op 29 oktober 1987 een auto ongeluk een dramatische wending aan zijn leven gaf. Terugkerend van een optreden viel Koos die nacht achter het stuur in slaap. Zijn auto vloog uit de bocht en de gevolgen waren zeer ernstig – hij werd zelfs enige tijd klinisch dood verklaard. Sindsdien is het onderlichaam van Koos door een dwarslaesie verlamd en heeft hij nog maar één functionerende stemband. Vanaf het moment van het ongeluk is Koos Alberts op een rolstoel aangewezen.
Zijn het je ogen De opnames voor zijn nieuwe album waren voor het ongeluk al afgerond en in 1988 was de plaat een enorm succes. Met de singles “Eenmaal kom jij terug” (een Nederlandstalige versie van Don Gibsons I can’t stop loving you) en “zijn het je ogen” wist hij het succes van “Ik verscheurde je foto” te overtreffen. Fans vroegen zich ondertussen bezorgd af of er ooit nog een nieuwe Koos-Albertsplaat uit zou komen.

In 1989 was Koos weer als zanger op de televisie te bewonderen. Zelfs zijn grootste fans moesten toegeven dat zijn stem danig onder het ongeluk had geleden maar de vechtlust van Koos dwong overal respect af. In 1990 maakte hij een succesvolle comebacktournee en in 1991 verscheen een nieuw album: Zolang je van geluk kunt dromen.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
Koos Alberts blijft één van Nederlands populairste volkszangers. In 2000 werd Koos benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In 2003 vierde hij zijn twintigjarig jubileum als artiest. Sinds april 2006 is Koos ambassadeur van het Dwarslaesie Fonds dat als doel heeft wetenschappelijk onderzoek naar dwarslaesies en de complicaties ervan te stimuleren en zodoende de medische zorg voor mensen met een dwarslaesie te verbeteren. In maart 2007 kreeg hij een plek in de Walk of Fame van Rotterdam.

Amsterdamse hitmedley
Koos Alberts is en blijft een bijzondere artiest en zanger en publiekslieveling bij uitstek. Als hij tijdens een optreden de Amsterdamse Hitmedley ten gehore brengt, waant een ieder zich midden in de Jordaan, en gaat het dak er onherroepelijk af.