George Baker

GeorgeBakerSchrijver en zanger van Una paloma blanca, little green bag, baby blue en vele andere hits.

George Baker boeken?

Wilt u George Baker boeken voor een optreden? Of wilt u meer informatie ontvangen betreffende de mogelijkheden en de kosten voor een optreden van George Baker?

Neem dan contact met ons op via info@eventonizer.nl of bel direct  040 – 2070233

BIOGRAFIE

De muziek van George Baker spreekt ruim 30 jaar na de legendarische wereldhit ‘Una Paloma Blanca’ onverminderd tot de verbeelding: nog steeds worden er ieder jaar nog miljoenen titels verkocht.
Back in the charts!
Het gebeurt regelmatig dat een hit van George Baker terugkomt in de hitlijsten.

Reservoir Dogs
‘Little Green Bag’ scoorde in 1999 hoog in de hitlijsten nadat het was gebruikt als titelsong voor Quentin Tarantino’s film Reservoir Dogs. Naar aanleiding van dit succes werd ‘Little Green Bag’ gebruikt voor een Japanse reclamespot van een bekend whiskeymerk, en de overweldigende reacties op deze commercial deden de platenmaatschappij besluiten de single en het album in zijn geheel opnieuw uit te brengen. Vervolgens gebruikten ook reclamebureaus in Frankrijk, ScandinaviĆ« en ItaliĆ« ‘Little Green Bag’, met als gevolg dat het liedje 30 jaar na de eerste release opnieuw een internationale hit werd.

Tom Jones
Ook Tom Jones scoorde in 1999 met zijn coverversie van Little Green Bag een nummer 1 hit in onder andere Engeland: hij verkocht meer dan 3 miljoen exemplaren.

Stefan Raab
Als klap op de vuurpijl scoorde de Duitse megaster Stefan Raab met zijn Una Paloma Blanca Boys in 1999 een nummer 1 hit in alle Duitstalige landen met ‘Una Paloma Blanca’.

Vet Hard
In 2005 werd een remake van Una Paloma Blanca gebruikt in de Nederlandse bioscoopkraker Vet Hard. Het nummer verscheen wederom in de hitlijsten van verschillende landen.

The Kite Runner
In 2008 werd ‘Una Paloma Blanca’ gebruikt in de internationale kaskraker ‘The Kiterunner’, een verfilming van de bestseller ‘De vliegeraar’ van Khaled Hosseini. De single verscheen hierdoor wederom in enkele hitlijsten.