Berget Lewis

Berget LewisMet haar krachtige volume als handelsmerk is Berget Lewis al vele jaren een vaste waarde op de (inter)nationale podia.

Berget Lewis boeken?

Wilt u Berget Lewis boeken voor een optreden? Of wilt u meer informatie ontvangen betreffende de mogelijkheden en de kosten voor een optreden van Berget Lewis?

Neem dan contact met ons op via info@eventonizer.nl of bel direct  040 – 2070233

BIOGRAFIE

Met haar krachtige stem en hartverwarmende performance laat Berget Lewis altijd en overal een onvergetelijke indruk achter. Haar power pakt je en haar emoties omhelzen je. Berget Lewis is niets minder dan een vocaal fenomeen.

Net als veel andere grote zangeressen vond ook Berget haar stem in het kerkkoor, waar zij op jeugdige leeftijd gospel zong. Het was een mooie start, want ze toerde al op vijftienjarige leeftijd met een gospelkoor door Amerika. Eind jaren negentig richtte ze haar groep Berget Lewis Gospel Train op, waar ze overal in het land furore mee vierde. Haar professionele carrière nam pas echt een vlucht toen ze toetrad tot Total Touch, waarna haar grote doorbraak kon niet lang op zich liet wachten. Begin 2007 bracht ze ‘Deeper Love’ uit, een dancetrack die ze opnam in samenwerking met de Duitse dj/producer Eddie Thoneick. De single werd in maarliefst zeventien landen uitgebracht. Toen ze in dat zelfde jaar samen met Edwin Evers het TV-programma ‘Just The Two Of Us’ naar haar hand zette, was ze in een klap bekend en geliefd bij het grote publiek. Haar debuutalbum ‘Finally’ werd dan ook enthousiast ontvangen.

Sindsdien heeft Berget Lewis zich ontwikkeld tot een van de meest gevraagde zangeressen van ons land, die avond aan avond haar publiek betovert – zowel in de zaal als op TV. Haar rol als Maria in het live op televisie uitgezonden spektakel ‘The Passion’ was eigenlijk een logisch vervolg op het prille begin in het kerkkoor. Maar sinds dat begin heeft deze muzikante pur sang zich zo zodanig ontwikkeld, dat ze in de finale van de TV-show ‘De Beste Zangers Van Nederland’ álle stemmen kreeg; Berget mag dus zich nu met recht ‘de beste zangeres van Nederland’ noemen. Geen wonder dat ze ook internationaal omarmt wordt, als soloartiest met haar eigen show of als special guest van uiteenlopende sterren als Van Morrison, Dave Stewart en Maceo Parker. En haar huidige theatershow ‘Blooming’ is zo succesvol, dat er aankomende april en mei extra voorstellingen zijn gepland

Op het podium staan is slechts één onderdeel van Bergets rijke leven in de muziek. Ze is ook een productief songschrijfster, die momenteel hard werkt aan haar tweede CD. Tevens is ze een studiodier dat het beste uit zichzelf en haar medemuzikanten haalt tijdens de opnamen van dat binnenkort te verschijnen album. Na jaren van muzikale en persoonlijke ontwikkeling, van werken met inspirerende muzikanten en van genieten van almaar toenemend succes, is Berget nu waar ze altijd al heeft willen zijn. Ze schrijft, componeert en zingt de muziek die ze wil zingen, muziek die rechtstreeks uit haar hart komt, muziek die laat horen waar zangeres, performer en songschrijver Berget Lewis voor staat.

Momenteel zit ze in de SquatSound Studios in London, waar ze samenwerkt met producers Andreas Olsson en The Suppliers, die eerder werkten met supersterren als Paul McCartney, Mary J. Blige en Adele. Is het gek dat de naam Berget Lewis daar nu ook tussen staat? Niet in het minst! Want ook buiten onze grenzen weten ze het zeker: Berget Lewis is een vocaal fenomeen…